Ön tudja, hogy a mosószóda mire jó?

Ön tudja, hogy a mosószóda mire jó?

Mielőtt a boltok tele lettek volna mindenféle háztartási vegyszerekkel, létezett egy környezetbarát megoldás, ami sok esetben valódi mentőövként szolgált. Ha megkérdeztük nagyanyáinkat, hogy a mosószóda mire jó, ők erre egy hosszú lista felsorolásába kezdtek. Az ágynemű áztatása, a mosás, a csempék és vízvezeték szerelvények tisztítása, valamint a tűzhelyek és edények zsírfoltjainak eltávolítása mind-mind szerepelt az említett tételek között.

Ekkor megértettük, hogy a mosószóda mire jó. Az egyszerű lúgos pornak nincs kellemes illata, nem képez habot és nem örvendeztet meg minket eredeti csomagolással. Ezek ellenére, olyan pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy megállja a helyét a modern mosószerekkel való versenyben.

De vajon a mosószóda mire jó még? A készítményt a ribiszke, az egres és a rózsa lisztharmat nevű megbetegedésének leküzdésére is használják. 3,5-5 evőkanál szódát és 50 g szappant oldjunk fel 10 liter vízben, majd virágzás előtt permetezzük be vele a növényeket 3-4 alkalommal, 8-10 napos időközönként.