Varrógép tű hosszú élettartammal

Varrógép tű hosszú élettartammal

A különféle alkatrészek kiválasztása nagyon fontos a helyes gépi varrás szempontjából. Nem nehéz eltévedni a varrógép tű csomagolásán található titokzatos betű- és számjelölések útvesztőjében, végül megtalálni azt a terméket, ami illik az adott géphez.

A varrógép tű kiválasztásakor a legalapvetőbb érdekesség, hogy megtudjuk milyen típussal dolgozik a gépünk. Manapság a legtöbb eladott modellben félig lapos tű található. Ennek ellenőrzéséhez vegyük ki a tűt és nézzük meg, hogy az a része, ami általában a gép belsejében van, az egyik oldalon lapos-e.

Ha igen, akkor egyszerű dolgunk lesz! A legtöbb tű, amit a piacon találunk, illeszkedik az gépünkhöz. A régebbi modelleknél előfordulhat, hogy a megfelelő tű mindkét oldalon lekerekített. Ebben az esetben kerek tetejű terméket kell beszereznünk.

Nem titok, hogy ezt az alkatrészt elég gyakran kell cserélni, még akkor is, ha szemmel láthatóan nem látszik rajta a kopás jele. Becslések szerint, már kb. 8 óra folyamatos használat után egy szabványos varrógép tű elveszítheti a minőségét.