A hajdúsítás a genetikai eredetű hajvesztésen is segít

A hajdúsítás a genetikai eredetű hajvesztésen is segít

A kopaszodás problémája a nők körében egyre gyakoribbá válik. Ilyen esetben a természetes hajból készült hajdúsítás felbecsülhetetlen segítséget nyújthat, valamint esztétikai és terápiás funkciót egyaránt betölthet. A hajhullás a nők 60%-át is érinti 60 éves kora előtt. Az okai sokfélék lehetnek.

Ezek közé tartoznak az olyan betegségek, mint az alopécia vagy a pajzsmirigy túl- és alulműködés. Az állapotot kiválthatja a gyógyszerek használata vagy megvonása is. Néha ez a hatás hormonális kezelések után figyelhető meg. A hajvesztés másik oka a szervezet természetes öregedési folyamata. Ez már a menopauza idején megfigyelhető, amikor az ösztrogénszint csökken.

A természetes hajszálakat a vashiány, azaz a vérszegénység következtében is elveszítjük. Ezt mi magunk is okozhatjuk a helytelen és tápanyagokban szegény táplálkozással. Ha túlzott hajhullást észlel, a hajdúsítás előtt érdemes a családfáját is nyomon követni. Kiderülhet, hogy a családban más is hasonló problémával küzdött a múltban, tehát genetikai hajlamot örökölt tőle.