A konnektor bekötés házilag is megoldható

A konnektor bekötés házilag is megoldható

Az elektromos hálózattal való munkálatok kizárólag alapos körültekintés mellett végezhetőek, hiszen az áramütés végzetes is lehet. Az olyan egyszerűbb feladatok viszont, mint amilyen a konnektor bekötés folyamata, elvégezhetőek házilag is, minimális szaktudás birtokában és a biztonsági előírások betartásával. Az első lépés minden esetben a rendszer áramtalanítása kell legyen. Az sem mindegy, hogy milyen csatlakozóról van szó.

Érdemes nem a legkevesebbe kerülő darabokat beszerezni. A konnektor bekötés rajz alapján történik, amin meg van határozva, hová kerül a null, a földelés és a fázis. Amennyiben a falban még a régi alumínium vezetékek vannak, gondot okozhat, hogy ezek igen könnyen törnek.

Ajánlott felújításkor a rézvezetékek használata, mivel ezek könnyebben igazíthatóak. A villanyt-szerel.hu weboldalon ezzel a tematikával kapcsolatban részletesebb tájékoztató található. Amennyiben bármilyen kétség merülne fel a konnektor bekötés tervezése és kivitelezése során, ajánlott szakértő segítséget hívni.