Flexibilis napelem a környezet megóvásáért

Flexibilis napelem a környezet megóvásáért

Ha fontos a környezet megóvása, az energiatakarékosság és a modern technológia, akkor érdemes a vékonyfilmes szoláris technológián elgondolkodni. A flexibilis napelem manapság sokkal könnyebb, hordozhatóbb stílusú, mint a régi megoldások.

Könnyebben beszerelhető opciókat kínálnak azoknak, akik a napsugarakat szeretnék használni, például szabadidős járművekhez vagy szabadtéri tevékenységekhez. Bár a vékonyrétegű flexibilis napelemek nem a legkézenfekvőbb megoldások áramellátására, de más előnyökkel is rendelkeznek bizonyos felhasználási területeken. Ezek ultravékonyak, általában mindössze néhány mikrométer széles szilíciumcellákból készült villamosenergia-termelő eszközök, amiket védőműanyag rétegek közé helyeznek.

A flexibilis napelem technológia lehetővé teszi, hogy sokkal vékonyabbak és rugalmasabbak legyenek, mint a szabványos monokristályos vagy polikristályos panelek, hiszen azok legfeljebb 200 mikrométer vastag szilícium lapkákból készülnek, alumíniumra vannak rögzítve és borítással vannak ellátva.