Mennyi a bruttó sóder ár m3?

Mennyi a bruttó sóder ár m3?

Felújítások és építkezések folyamán a cement, a festék, az épületelemek, a nyílászárók beszerzése mellett, homokos-kavicsos masszára is szükség van a betonrészek kiöntéséhez. A sóder ár m3 nagyban függ az anyag szemcseméretétől és attól, hogy mekkora mennyiség kerül beszerzésre.

Az apróbb darabokból álló típusok természetesen többe kerülnek, de a pontosabb munkák során csak ezek használhatóak az optimális végeredmény érdekében. A legfinomabbak a 0-4 mm és a 0-8 mm szemcsenagyságú változatok vakoláshoz vagy vékony betonhoz. A sóder ár m3 bruttóban megadva ezek esetében általában 8-10 ezer Ft körül alakul, a 0-24 méretűnél pedig valamennyivel kevesebb lesz a költség.

A legdurvább folyami massza nagy teherbírású szerkezetek készítéséhez ideális. A tarifa párhuzamosan alakul az előállításkor elvégzett munkafolyamatokkal. A sóder ár m3 osztályozatlan formában a legkedvezőbb, viszont figyelembe kell venni, hogy ez a fajta nincs átmosva, agyagdarabokat tartalmazhat és ebből kifolyólag nem számít minőséginek.