Mi a különbség a ragasztópisztoly betétek között?

Mi a különbség a ragasztópisztoly betétek között?

Amikor egy hölgy megjelenik egy barkácsáruház szerszámosztályán és ilyen kiegészítőt kér, azonnal egyértelmű, hogy saját kezűleg szeretne valamilyen alkotást készíteni. Nem számít, hogy virágcsokorról, dekupázs technikával készült ékszerekről vagy óvodai kézműves foglalkozásról van szó, ragasztópisztoly betét nélkül a legalapvetőbb kézműves termékeket sem lehet elkészíteni.

A szerszám fő funkciója a gyors ragasztás, ami 5 percen belül következik be és nem 24 óra elteltével, mint a legtöbb hagyományos ragasztó esetében. Az eszközzel szinte bármilyen természetes és szintetikus felületre ragaszthatunk, legyen szó fáról, fémről, üvegről, kerámiáról, bőrről vagy műanyagról.

A ragasztópisztoly betéteket különböző színekben gyártják. Ez a tulajdonság az, ami meghatározza, hogy a kellék melyik anyaghoz a legalkalmasabb. Az átlátszó rudak az üveg, a fehérek a csempe, a fekete a bőr, a sárga pedig a fa ragasztásához szolgál. A rózsaszín, a kék, a zöld és a piros ragasztópisztoly betéteket a kézimunkához használják.